The Blog

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό Καβουρμά Βοδινό Καραχασάν

  • 2 κιλά αρακάς τρυφερός

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο

  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος

  • ½ κιλό ώριμες ντομάτες ή πελτές

  • 2 φύλλα δάφνης

  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τον καβουρμά σε πήλινη γάστρα. Περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό και προσθέτουμε το 1/3 του πολτού στον καβουρμά. Ρίχνουμε και το βούτυρο και βάζουμε τη γάστρα σε μέτριο φούρνο να μισοψηθεί. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τον αρακά, τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε μέσα σε τρυπητό. Προσθέτουμε στον καβουρμά την υπόλοιπη ντομάτα και 1-2 φλιτζάνια νερό και αφού αρχίζουν να βράζουν, ρίχνουμε τον αρακά και τον άνηθο. Συμπληρώνουμε όσο αλατοπίπερο θέλουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί.
*Ο καβουρμάς περιέχει αλάτι και πιπέρι

 

Ομελέτα με καβουρμά

Υλικά:

  • 6 αυγά

  • 250γρ. Καβουρμά Βοδινό Καραχασάν

  • 2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

  • ½ φλιτζάνια φέτα τριμμένη

  • μαύρο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Κόβουμε τον Καβουρμά σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά
με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα αυγά με την ψιλοκομμένη ντομάτα και τη φέτα και ανακατεύουμε αργά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καβουρμά και τη ρίγανη.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Your review*

Name*

Email*

Website*