The Blog

Χρόνος Προετοιμασίας 30΄~ ψήσιμο 30΄περίπου


  • Υλικά:
  • 1 κιλό Καβουρμά Βοδινό Καραχασάν

  • 1 ½ πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

  • 1 κούπα τσαγιού τριμμένο τυρί

  • 2 κουταλιές τοματοπολτό

  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λευκό κρασί

  • 1 δαφνόφυλλο

  • 3 κουταλιές βούτυρο

  • 1 μέτριο κρεμμύδι

  • 1 δόση μπεσαμέλ

  • 2 αυγά

  • λίγο αλάτι και πιπέριΕκτέλεση:Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον καβουρμά. Σε αλατισμένο νερό μισοβράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ζεματάμε με λίγο βούτυρο ανακατεύοντας τα με το μισό τυρί και ένα χτυπημένο αυγό. Καβουρδίζουμε τον καβουρμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2 κουταλιές καυτό βούτυρο και τα σβήνουμε με το κρασί αλατοπιπερωνοντάς τα. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, τη δάφνη και ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε για 5΄λεπτά να σιγοβράσουν. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε την μισή ποσότητα από τα μακαρόνια και τα καλύπτουμε με το μισό μίγμα του καβουρμά πασπαλίζοντας με λίγο τυρί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στην επόμενη στρώση. Χτυπάμε την μπεσαμέλ και την ρίχνουμε πάνω στην τελευταία στρώση μαζί με το υπόλοιπο τυρί και λίγο βούτυρο. Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο και το ψήνουμε περίπου για 30΄,μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστό γαρνιρισμένο με την καρδιά ενός μαρουλιού και τριμμένο καρότο.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Your review*

Name*

Email*

Website*