The Blog

Για 4 άτομα

Υλικά:

  • 500γρ. Καβουρμά Βοδινό Καραχασάν

  • 400γρ. Κους Κους

  • 150γρ.ρεβίθια και φασόλια βρασμένα

  • 100γρ. κολοκυθάκια

  • 100γρ. κολοκύθα κίτρινη

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 2 καρότα

  • λίγη ζαφορά (σαφράν)

  • 20γρ. σταφύδες

  • 3 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό συμπυκνωμένο

  • 1 πιπεριά καυτερή

  • 30γρ. βούτυρο

  • 4 κουταλιές γάλα

  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τον καβουρμά σε ισομεγέθη κομμάτια. Τον σοτάρουμε στο λάδι μαζί με τα κρεμμύδια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, την πιπεριά (ολόκληρη), τη ζαφόρα και 0,700γρ. νερό. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου. Κατόπιν τον καβουρμά και τα όσπρια και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε την πιπεριά.
Ρίχνουμε το κους κους σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το βρεγμένο κους κους σε μεταλλικό σουρωτήρι που προσαρμόζουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσαρμόζουμε το σουρωτήρι στην κατσαρόλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κους κους. Κατόπιν, αφού βράσει το κους κους, το βγάζουμε από το σουρωτήρι και το τοποθετούμε σε μπολ, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αφήνουμε το κους κους για 5 λεπτά να κρυώσει και του προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με πιρούνι για να αφρατέψει.
Σερβίρουμε το κους κους και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα υλικά.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Η Αξιολόγησή Σας

Όνομα*

Email *

Ιστοσελίδα*